Search This Blog

5/02/2014

SUPERFOODS | Avocado's




Avocado's worden steeds populairder. Steeds vaker word deze vrucht gebruikt in salades, maar ook in pasta's, smoothies en als broodbeleg.

Een avocado is rijp als je het een beetje kan indrukken bij de steel.
Bewaren: Buiten de koelkast.
Als je een halve avocado over hebt, bewaar het dan met de pit erbij. Dan wordt het minder snel bruin. Ook helpt een paar druppels citroensap hier tegen.

Per stuk (200 gram): 376 kcal.

Voedingsstoffen:
Kalium
Vitamine B1, B2, B6, B11, A, E, C
Foliumzuur
Omega-3
Omega-6
Vezels (10 gram per stuk)
Eiwitten
Magnesium

Avocado's zijn goed voor:
- Cholesterol verlagen
- Beschermt tegen borstkanker (door de onverzadigde vetzuren)
- Reguleert de bloeddruk (kalium)
- Helpt met het wegspoelen van giftige stoffen, zoals alcohol (kalium)
- Strijdt tegen hart- en vaatziekten (omega-3)
- Helpt bij het bestrijden van depressies en agressie (omega-3)
- Voor je huid. Ook als je acne hebt!
(Meng een kwart avocado met een kwart banaan. Breng het masker aan op je gezicht en laat het een kwartiertje zitten. Spoel af met lauw water.)

Weetje: Een avocado is eigenlijk geen fruit, maar een groente! Omdat het een vrucht is, wordt het in Nederland gezien als fruit.

Recepten met avocado:


Maaltijdsalade met asperges












No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...