Search This Blog

ABOUT



Ik ben Lotte Plomp, een 21-jarige communicatiestudente uit Almere. Toen ik 14 jaar was besloot ik om vegetariër te worden. De reden was het feit dat ik al die nare filmpjes zag over de bioindustrie die zich toen over het internet verspreidde. Naarmate ik ouder werd, kwamen er ook andere redenen bij. Een hiervan is dat vegetarisch eten ook goed is voor het milieu. Om vegetarisch eten te produceren is veel minder landoppervlak, water en transport nodig. Een paar feitjes op een rij:



- 42% van de Nederlanders eet elke dag vlees en 81% minstens 5 dagen per week.
- "Een vegetariër in een SUV is milieuvriendelijker dan een vleeseter op de fiets"
- Een vegetarisch menu bespaart dagelijks 5,7% energie
- Nederlandse vlees wordt veel geëxporteerd: 70% maar liefst van de Nederlandse vleesproductie gaat naar het buitenland. Ongeveer 96 miljoen mensen voornamelijk binnen Europa eten jaarlijks Nederlands vlees.
- Je bespaart dierenlevens, en daarmee dierenleed. Een vegetariër bespaart gemiddeld 727 dieren in zijn hele leven. 
- De veehouderij draagt wereldwijd voor 18% bij aan de uitstoot van broeikasgassen als CO2, methaan en lachgas - evenveel als de transportsector. Eén koe stoot jaarlijks net zoveel broeikasgassen uit als 4,5 auto’s, ofwel het rijden van 70.000 km.
- Voor elke kilo vlees heeft het dier wel 2 tot 10 kilo voer gegeten. We kunnen veel meer mensen voeden als we direct het graan en de soja eten. 
- Voor 1 kilo dierlijk eiwit is zo'n 5 kilo plantaardig eiwit nodig. Zodoende wordt gigantisch veel voedsel verspild aan veevoer

Omdat vegetarisch eten niet altijd makkelijk is, heb ik deze blog aangemaakt. Ik wil iedereen die vegetariër is inspireren om heerlijke gerechten klaar te maken! Naast vegetarische recepten, zal ik ook schrijven over glutenvrije recepten, natuurlijke en diervriendelijke verzorgingsmiddelen en over gezondheid.

Lotte

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...