Search This Blog

5/02/2014

Maaltijdsalade met asperge en avocado



Ik zocht een lekkere maaltijdsalade, maar wel eentje die goed vulde (in tegenstelling tot salades met sla). Toen kwam ik deze salade tegen die me heel erg lekker leek. Ik heb het daarom dit weekend uitgeprobeerd en heb er een eigen draai aan gegeven. Deze is zeker voor herhaling vatbaar!


Ingrediënten voor 2 personen

Blikje doperwten (kleinste formaat)
6 verse asperges (wit of groen)
2 tomaten
1 Avocado
1 pakje vegetarisch vlees naar keuze.

Voor de dressing:
Mayonaise
1-2 teentjes knoflook
Peper/ zout
Kruiden naar keuze (zoals basilicum)


Bereiding 
- Schil de asperges en kook ze 20 minuten.

- Snijdt ondertussen de tomaten en avocado in stukken. Doe ze samen met de doperwten in een kom.

- Doe de mayonaise in een bakje (ligt eraan hoeveel je zelf wilt). Pers de knoflook en meng het samen met de kruiden door de mayonaise heen.

- Als de asperges nog 10 minuten moeten koken, begin dan het vlees te bakken totdat het knapperig is.

- Als de asperges gekookt zijn, giet het af en laat het afkoelen op een bord. Snijdt ze in kleine stukjes en voeg zes bij de andere groenten toe. Meng de dressing erdoorheen.

- Voeg als laatste het vlees toe. Je kan het er door heen mengen, of apart houden.

Eet smakelijk!

Variatie:
Je kan ook variëren met het recept. Vervang het vlees bijvoorbeeld met tofu! Of als je het als bijgerecht wil, laat het vlees dan weg.



No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...