Search This Blog

3/08/2014

HEALTH | '' Te veel proteïne net zo slecht als het roken van 20 sigaretten per dag.''



Mensen van middelbare leeftijd die veel vlees en kaas eten hebben twee keer zoveel kans om te overlijden en 4 keer zoveel kans om te overlijden aan kanker. Dit blijkt uit een studie van USC. Ze beweren zelfs dat het eten van veel vlees en kaas vergelijkbaar is met het sterfterisico van roken.

De onderzoekers hebben 20 jaar lang 6318 volwassenen gevolgd die ouder zijn dan vijftig jaar. Ze keken naar de relatie van het celmetabolisme en de proteïne inname. Ze kwamen tot de conclusie dat niet alleen een consumptie van te veel eiwit van dierlijke afkomst (kaas, melk en vlees) gekoppeld is aan een vergrote kans van het krijgen van kanker, maar ook dat je in het algemeen eerder komt te overlijden. Eiwit-liefhebbers hebben 74 procent meer kans om vroeg te overlijden dan mensen die een laag-proteïne, plantaardig dieet volgen.

Een laag proteïne dieet wil zeggen dat minder dan 10 procent van je calorie inname van proteïne komt. Een hoog proteïne dieet is als dit meer is dan 20 procent.

Verassend genoeg, kwamen de onderzoekers erachter dat als je ouder bent dan 65 jaar een dieet met veel eiwit juist goed voor je is.  Naarmate we ouder worden, veranderd onze biologie. Je hebt verschillende levensfasen, en de ene fase is niet hetzelfde als de ander.

 '' They point out that protein controls the growth hormone IGF-I, which helps bodies grow but has been linked to cancer susceptibility. Levels of IGF-I drop off dramatically after age 65, leading to potential frailty and muscle loss, which protein can help. '' 

De meeste mensen eten twee keer zoveel eiwit dan wat eigenlijk zou moeten. Minder eiwit eten is goed voor je, maar de onderzoekers geven wel een waarschuwing. Te snel je eiwit-inname verlagen kan leiden tot ondervoeding.



Het eten van geen vlees is voor ons vegetariërs geen probleem. Maar in eieren, melk en kaas zitten ook proteïne. Wat vinden jullie? Hoeveel proteïne eten jullie gemiddeld? En ga je er wat aan veranderen?



No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...