Search This Blog

2/25/2014

SUPERFOODS | Bananen


Ik moet eerlijk zeggen, ik ben echt fan van banaan! Het is een van mijn favoriete fruit. Het is zacht en je kan er eindeloos mee variëren. En het is gezond!

Wat je veel hoort is dat bananen slecht voor je zouden zijn door de hoeveelheid suiker die er in zit. Hoe rijper de banaan, hoe meer het zetmeel is omgezet in suiker. Dit is niet slecht voor je, maar je kan er wel van aankomen als je niet veel beweegt op een dag. Voor mensen die willen aankomen is banaan dus erg goed! Van alle fruitsoorten heeft de banaan de meeste calorieën. ( 95 kcal per 100 gram)

Bananan zitten vol met vitamine C, B6, B12, ijzer, magnesium en voedingsvezel.

Bananen zijn goed voor:
- een rustige maag (helpt tegen misselijkheid en maagzweer)
- de weerstand
- een goed werkende schildklier
- goedwerkende darmen
- een gelukkig gevoel
  Bananen zorgen ervoor dat de stof trypofaan in je lichaam vrijkomt. Deze stof reguleert je stemming. Trypofaan wordt binnen onze hersenen omgezet in serotonine, waardoor we ons gelukkiger voelen!

Een leuk weetje:
De binnenkant van een bananenschil is goed voor brandwonden, wratten en steenpuisten. Wanneer je bijvoorbeeld een wrat op je voet hebt, wikkel dan de bananenschil om je voet heen, zodat de schil tegen de wrat aan zit. Met een sok kan je de schil op zijn plaats houden.

Recepten met banaan

Pannenkoek ei-banaan





No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...